gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Чеська кухня

PDFДрукe-mail

 

 

kyxnja

Чехи люблять добре і смачно поїсти, а чеська кухня дуже ситна і досить різноманітна, оскільки крім чисто чеських кулінарних рецептів ввібрала в себе традиції австрійської, німецької та словацької кухонь.

Чеська республіка відрізняється великою різноманітністю місць, де можна поїсти, починаючи з народних пивних, трактирів і буфетів і закінчуючи першокласними ресторанами і винними підвалами.

На сніданок чехи найчастіше подають європейські сніданки, в готелі вам його і запропонують у вигляді шведського столу. А от традиційна чеська трапеза завжди починається з полівки - супу. Чеські супи цікаві своєю смаковою гаммою. Вони, як правило, кисло-солодкі: суп із квашеної капусти, в який обов'язково додають кмин, нарізану цибулю і два-три яблука; грибні супи, супи з фрикадельками з печінки, овочевий суп із кнедликами. Вони надзвичайно прості в приготуванні. У супи обов'язково додають свіжу петрушку, а також кріп і кмин.
Необхідно відзначити, що традиційна чеська кухня використовує не дуже різноманітний асортимент пряностей. Поряд з кмином і кропом часто використовується імбир і майоран.
Найпопулярніші супи - картопляний і часниковий, смачні також курячий суп з локшиною або яловичий суп з фрикадельками. Традиційно в Чехії готують блюда зі свіжої свинини, а також свинячої печінки, легенів та інших органів. Головна страва складається з гарніру і м'яса, частіше за все це яловичина, свинина або курка, які зазвичай подаються з різноманітними соусами. Печене або тушковане м'ясо, полите ніжним вершковим або сметанним соусом - типове чеське головне блюдо. Зазвичай це яловича печеня з соусом з томату або кропу і філейна вирізка. У чеських ресторанах дуже добре готують рибу і подають як головну страву. Вам можуть запропонувати форель на грилі, коропа, лосося і навіть акулу. Короп до речі є головною Різдвяною стравою. Є унікальні страви, які вважаються чисто чеськими, наприклад - кнедлики (парове тісто, нарізане круглими скибками), зазвичай подаються як гарнір до м'яса із соусом. Є класичні дріжджові і картопляні кнедлики, кнедлики з м'ясними і солодкими (з фруктів, повидла, сиру) начинками. Більшість туристів, приїжджаючи до Чехії і бажаючи познайомитися з національною кухнею, насамперед прагнуть спробувати кнедлики. Блюдо це стало візитною карткою чеської кухні, поряд з пивом і "печеним свинячим (вепровим) коліном". Млинці також вважаються традиційною борошняною чеською стравою. Чехи люблять робити барбекю і улюбленим блюдом є шпекачки - сердельки в щільній натуральній оболонці, яка добре смажиться на вогні. Перед поданням їжі Вам завжди поставлять запитання: «Що будете пити?» Традиційно чехи замовляють пиво, що рекомендуємо і вам, тому що не можна зрозуміти смак чеської кухні без цього традиційного чеського напою. Національна чеська кухня - це невід'ємна частина чеської культури, тому відвідуючи цю країну намагайтеся спробувати всі її делікатеси і не засмучуйтесь якщо не встигнете, буде привід приїхати ще раз.

Цікава стаття? Поділись нею з друзями:

Translate(Переводчик)

Про Чехію

Українці в Чехії

Хто онлайн!?

На даний момент 18 гостей на сайті

ЧЕХІЯ ЕЗОТЕРИЧНА

Чехія - країна, яку не можна забути, якщо хоча б один раз у ній побував. Це країна тайн та містерій, країна, де вчишся глибоко бачити і чути, де забуваєш про одвічну мирську суєту і дивишся на світ свіжим поглядом дитини. Тут і зараз. Запрошуємо у захоплюючий пізнавально-розвиваючий тур по місцях Сили Праги та інших сакральних місцях Чехії! Тут ми зможемо доторкнутися до давньої мудрості друїдів, зрозуміти її основні закони, використати потужну природну енергію чеської впадини, так само як її використовували великі містики, езотерики, алхіміки всіх часів і народів для розвитку власних здібностей, збільшення енергетичного потенціалу і духовного переродження. Приєднуйся, відкрий для себе цю дивовижну країну, справжню казку! Чехія чекає на Тебе!

>>>ДОКЛАДНІШЕ ТУТ<<<

Чеські винні новини

200X200 wine of czech republic