gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Краяни

Краяни

PDFДрукe-mail

Українсько-чеське культурно-освітнє товариство «Вишеград », м.Київ

11-2

Товариство «Вишеград » було створено етнічними чехами, що проживають на Київщині восени 1992 року. Свою назву отримало від села «Вишеград », що знаходиться в Макарівському районі, де з середини 19 століття проживають сім`€™ї чехів-переселенців. Багато років при товаристві існує вокальний ансамбль «Вишеград », учасниці якого виконують чеські народні пісні, приймають участь в Всеукраїнських фольклорних фестивалях чехів України та краянських фестивалях в Празі.

 

Товариство «Чеська родина » місто Одеса

2

Товариство створене влітку 200 року. Має свій національно-культурний центр в якому є бібліотека художньої та навчальної літератури на чеській мові, аудіо та відеотека. Функціонує проект з вивчення чеської мови. Створено ансамбль чеської народної пісні, який є постійним учасником Всеукраїнських фольклорних фестивалях чехів України.

 

 

Товариство «Чеська беседа », місто Львів

 

3

Товариство було офіційно зареєстроване цісарсько-королівським намісництвом ще у 1867 році і належить до найстаріших чеських товариств поза межами Чехії. У 1939 році його діяльність була заборонена. У 1989 році було відновлено роботу чеського культурологічного товариства у Львові. При товаристві створено хор. За сприяння товариства у 2000 році було відкрило пам`€™ятник першому президенту Чехословаччини Томашу Масарику.

 


Вінницька афіша

Translate(Переводчик)

Про Чехію

Українці в Чехії