gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Показові українські злидні

PDFДрукe-mail

 

klokanek_epaper_200_200

Чеська газета Dnes (Сьогодні) інформує устами вихователів дітей-сиріт із різних дитячих будинків Чехії про досить сумну поїздку чеської дитячої делегації до України. Точніше, у гості до дитячого сиротинця в Мукачеві, що в Закарпатській області України. Вихователі дітей-сиріт із Чехії повідомили газеті про те, що весь час їхнього перебування в Мукачівському сиротинцеві діти мали дуже скромне харчування – вівсяну кашу на обід і на вечерю…

Гостям не запропонували жодних подарунків, що дуже здивувало дітей із Чехії. Вихователі чеських дітей, що побували з дитячою делегацією в українському Закарпатті, вважають, що тепер чеські сироти знатимуть, що таке «злидні і біда у житті дітей в Україні». За два тижні перебування в Мукачеві чеські сироти значно схудли і приїхали до Острави дуже голодні, розповідають чеські вихователі. Вони також вважають, що чеські діти тепер вже знають, що є на світі українські діти, котрі потребують утричі більшої допомоги, аніж у Чехії.

Чехів здивувала велика кількість дітей в сиротинцях в Україні і те, що з дітьми тут майже ніхто з вихователів не розмовляє. Один із вихователів сиріт у Чехії, що був з дітьми в Мукачеві, був здивований ситуацією, коли на 70 українських сиріт припадає лише дві виховательки, тоді, як в Чехії на вісім дітей-сиріт працює одна вихователька. Особливо чеським дітям бракувало у ці два тижні в Україні їжі, вони дуже скучили за своїми повсякденними харчами вдома. Наступного року сиротинці Чехії прийматимуть дітей з України і планують вже нині показати українським сиротам, що є життя й трохи яскравіше й ситніше.

Цікава стаття? Поділись нею з друзями:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вінницька афіша

Translate(Переводчик)

Про Чехію

Українці в Чехії

Чеська - це легко!

Хто онлайн!?

На даний момент 24 гостей на сайті