gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Заразні іспанські огірки вже в Чехії

PDFДрукe-mail

 

20

У Чехії продаються огірки з Іспанії, які можуть бути заражені смертельною кишковою інфекцією. Зокрема, за повідомленням чеських медіа, на чеський ринок потрапили 120 огірків із зараженої партії. Частина з них продавала компанія Country Life, яка в Празі має декілька магазинів і ресторан, інша частина йшла різним одержувачам. Більшість чеських супермаркетів прибрали з полиць овочеві продукти з Іспанії з метою профілактики паніки, повідомляє Чеське радіо.

Як принагідно інформує Німецька хвиля, вчені з гамбурзького Інституту гігієни ідентифікували збудника інфекції, яка призвела вже до перших летальних наслідків в Німеччині – це високопатогенна бактерія Escherіchіa colі трьох видів іспанських огірків. Один з них був біо-видом огірків. В Гамбурзькому інституті медицини зауважили також, що джерелом інфекції можуть бути й інші продукти харчування, зокрема, до «підозрілого кола» відносять також зелений салат та помідори.

Перші випадки захворювань зареєстровано також і в Данії. Комісар Євросоюзу з питань охорони здоров'я Джонн Даллі заявив, що перевірки потенційних захворювань, викликаних тією ж інфекцією проводиться також у Великобританії, Швеції та Нідерландах. За однією з версій, причиною отруєнь стали неякісні добрива. Експерти ж радять поки утриматися від вживання в їжу огірків, помідорів та зеленого салату, а оптові постачальники овочів потерпають від значних збитків.

Цікава стаття? Поділись нею з друзями:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вінницька афіша

Translate(Переводчик)

Про Чехію

Українці в Чехії

Чеська - це легко!

Хто онлайн!?

На даний момент 191 гостей на сайті