gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Чеський прем'єр домовляється з опозицією

PDFДрукe-mail

 

19

Прем'єр-міністр Петр Нечас в п'ятницю, 27 травня, провів переговори про пенсійну реформу з лідером опозиційних соціал-демократів Богуславом Соботкою. На порядку денному було також питання обмеження партійних фінансів у період виборів і прозорості фінансування політичних партій.

 Була досягнута домовленість, що в найближчому майбутньому про долю пенсійної реформи будуть говорити представники уряду та опозиції, інформував прес-секретар чеського уряду Ян Осух. Соціал-демократи вже довгий час добиваються участі в цих переговорах.

Як нагадує Радіо Прага, соціал-демократи критикують пропозицію уряду, щоб пенсіонери відраховували частину бюджетних пенсійних грошей на приватні рахунки. Чеські соціал-демократи також не згодні з підвищенням єдиної ставки ПДВ.

У той же час, прем'єр-міністр Чехії Петр Нечас пригрозив партії «Справи громадські», що якщо вони будуть і далі гальмувати прийняття реформи охорони здоров'я, то коаліція стане шукати підтримки в опозиції, а «Справам громадським» доведеться піти з уряду. Про це, зокрема, повідомив сервер Aktuálně.cz.

На цьому тижні переговори з реформи застопорилися на двох пунктах. «Справи громадські» відхилили пропозицію про те, що зубні пломби пацієнт повинен оплачувати зі своєї кишені, а також зажадали аналізу, як йдуть справи зі співучастю пацієнтів в інших країнах Євросоюзу. Цю вимогу міністр охорони здоров'я Леош Геґер назвав зайвою ще раніше.

Цікава стаття? Поділись нею з друзями:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вінницька афіша

Translate(Переводчик)

Про Чехію

Українці в Чехії

Чеська - це легко!

Хто онлайн!?

На даний момент 25 гостей на сайті