gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

У Чехії доповнили транспортний закон

PDFДрукe-mail

 

alkotester_320x200_200_200

Доповнення до транспортного закону схвалив чеський парламент, і тепер її має підписати президент Вацлав Клаус. Це означає, що незабаром невелике перевищення швидкості і невелика кількість алкоголю за кермом будуть каратися лише штрафами, за це перестануть нараховувати штрафні бали. Водії будуть зобов'язані використовувати зимові шини з листопада по березень. Якщо президент підпише доповнення до транспортного закону, то вони вступлять в силу з 1 серпня поточного року, інформує Радіо Прага.

 Депутати нижньої палати парламенту за пропозицією Сенату скасували три штрафні бали за невелику кількість алкоголю - до 0,3 проміле. Іншими словами, після вживання одного келиха пива сідати за кермо можна через 1 годину 50 хвилин. Після вживання 2 келихів пива сідати за кермо можна через 3,5 години. Експерти міністерства охорони здоров'я вважають, що не існує доказів того, що півлітра пива неміцного (10% щільності) впливає на поведінку водія за кермом.

Експерт з безпеки від партії Соціал-демократів Єронім Тейц вважає, що доповнення до транспортного закону підготовлені ​​погано, зокрема, багатьом формулюванням бракує чіткості. А депутат від партії TOP 09 та експерт з безпеки дорожнього руху Вацлав Цемпірек вважає, що водії з радістю сприймуть послаблення в законі і не будуть ними зловживати. До речі, штраф за менше, ніж 0,3 проміле нараховується немаленький - від 2,5 тисяч крон до 20 тисяч.

Крім іншого, з доріг зникне до цього часу обов'язкова інформаційна табличка, що попереджає водіїв про близькість радара. Перевищення швидкості в населеному пункті на 5 км/год, а поза межами населеного пункту - на 10 км/год буде каратися лише штрафом - від 1500 до 2500 крон. За більш значне перевищення швидкості будуть нараховуватися і штрафні бали. Більш суворе покарання загрожує тим, хто нехтує ременями безпеки.

Цікава стаття? Поділись нею з друзями:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вінницька афіша

Translate(Переводчик)

Про Чехію

Українці в Чехії

Чеська - це легко!

Хто онлайн!?

На даний момент 36 гостей на сайті